SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum

OM kód: 203051 | 9300 Csorna, Soproni út 97.

Intézmény logo

Soproni SZC Hunyadi János Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. jún. 21.


Licskai Angéla

    🎓FIPEK 2024. Csorna – Fiatal Pedagógusok Konferenciája🎓

    Sokan azt gondolják, hogy egy vidéki, kisvárosi középiskolában tanítva a beiskolázási lehetőségeink korlátozottabbak a közeli, nagyobb városok vonzása miatt. Ezért azt hiszik, hogy tehetséges gyermekkel nem, vagy csak nagyon kevés számban találkozunk. Szerencsére ez korántsem igaz. Középiskolában konferenciát szervezni egyáltalán nem tipikus. Mi a 45 éves pedagógiás jubileumi évfordulón mégis fontosnak tartottuk, hogy a gyakorló fiatal pedagógusok lehetőséget és teret kapjanak az együttgondolkodásra, ami további inspirációt ad majd sokaknak a mindennapok pedagógiai munkájához, új célok megfogalmazásához.

    🎓FIPEK 2024. Csorna – Fiatal Pedagógusok Konferenciája🎓



    A konferenciára ❗️ 40 ❗️ tehetséges volt óvónős és pedagógiás diákunk vállalta a felkérést. A meghatározó Hunyadis középiskolás évek után valamennyien nagyszerű főiskolai és egyetemi tanulmányaik után jöttek vissza hozzánk szakértőként, előadóként egyaránt. Köszönjük szépen!
    🌲A konferencia faültetésssel és elismerések átadásával kezdődött. Fenyőcsemetéket - az 1978 – 1982 es első óvónős = „első fecskék” osztály tagjai ültették el.
    👏Az elismerések átadása során két volt hunyadis tanuló sikereinek is örülhettünk.
    💙 Kövecsesné dr. habil Kövecsesné Gősi Viktória Ádám György Emlékérmet kapott, melyet Dr. Trencsényi László professzor úr a Magyar Pedagógiai Társaság Elnöke adott át.
    💙 Világosné Rozsonits Erikát pedig eredményes és odaadó pedagógusi és közéleti tevékenységét elismerve a Magyar Pedagógiai Társaság tiszteletbeli tagjává fogadta. Az elismerést Villányi Györgyné címzetes főiskolai docens asszony a Magyar Pedagógiai Társaság ügyvezető elnöke adta át.
    Ezután következtek a kerekasztal beszélgetések, melyek szakértői Kocsis Zsuzsanna (a SMJV Egyesített Bölcsődék vezetője), Dr. Molnár Katalin PHD (intézetigazgató, egyetemi docens Soproni Egyetem), Kövecsesné habil Dr. Gősi Viktória (PHD egyetemi docens főigazgató) és Bognár Amália (Pannon Egyetem Digitális Módszertani Intézet mesteroktató) voltak.
    Rendhagyó pedagógia órákat is tartottak a jelenlegi pedagógiás osztályaink számára főiskolai és egyetemi hallgató volt tanítványaink, már dolgozó volt tanítványaink.
    🙏Öröm, hogy az a pedagógiai szellemiség, a sok értékes műhelymunka, ami a volt tanítványok Hunyadis diákéveiben is jelen volt, a FIPEK – en újra megtöltötte iskolánkat. Ezt csak együtt, közösen tudtuk megvalósítani és a következő években a tudás, a szeretet, az összetartozás érzését új és új Fiatal Pedagógusok Konferenciáival tovább tudjuk erősíteni.
    🙏 Mindenért köszönet és hála minden résztvevőnek‼️
    A konferencia ötletgazdája és szervező pedagógusa, a beszámoló készítője: Világosné Rozsonits Erika tanárnő, szakoktató; az első -1978-as -hunyadis pedagógiás osztály tanulója
    Külön köszönet Szabó Eriknek a moderátori munkájáért, illetve külön köszönet Németh Dominikának a szuper képekért!
    #merthunyadisnaklennijó #pedagógia #oktatáságazat 

     

    További képek és részletesebb beszámoló az alábbi linken érhetőek el: 

    Képek a konferenciáról

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Pályázat büfé üzemeltetésére  „Iskolabüfé Hunyadi”

    Pályázat büfé üzemeltetésére „Iskolabüfé Hunyadi”

    A pályázat tárgya: A Soproni Szakképzési Centrum részeként működő Soproni SZC Hunyadi János Technikum bérbe kívánja adni a 9300 Csorna, Soproni út 97. szám alatt, az iskola épületében található 12 m2 alapterületű büfé helyiséget határozott, 2024. 09. 01 – 2027. 08. 31. terjedő időtartamra, mely szerződés bármikor felmondható.

    2024. aug. 12.


    Licskai Angéla

    Ingyenes felnőttképzéseink

    Ingyenes felnőttképzéseink

    A SSZC Hunyadi János Technikum a következő képzéseket hirdeti meg a 2024/2025-ös tanévre:

    2024. júl. 11.


    Licskai Angéla

    Nyári ügyelet

    Nyári ügyelet

    2024

    2024. júl. 4.


    Licskai Angéla


    Partnereink

    SZC logo

    Soproni Szakképzési Centrum


    Soproni SZC Hunyadi János Technikum

    9300 Csorna, Soproni út 97.

    Telefon: 0696/261-313

    E-mail: info@hunyadicsorna.hu

    OM azonosító: 203051


    2024Soproni SZC Hunyadi János Technikum